Beeldcolumn Goudsbloem

 

SONY DSC

Goudsbloem is een eetbare bloem
Erg nieuw is het niet. Maar toch weten heel veel mensen niet dat de goudsbloem een eetbare bloem is. De goudsbloem is een eenjarige plant en dat betekent dat je de zaadjes in het voorjaar kunt zaaien en de hele zomer van de bloemen kunt genieten. Zoals je op de beeldcolumn kunt zien, zien er vele soorten. Vele kleuren, vormen (allemaal rond maar sommige soorten hebben meer bloemblaadjes) en verschillende hoogtes. Ze zaaien zichzelf uit dus heb je het jaar erop ook weer goudsbloemen in je tuin! Als je tenminste niet te ijverig schoffelt.

De smaak van de goudsbloem is eigenlijk heel neutraal, een beetje licht zoetig. Het voordeel daarvan is dat het overal bij past qua smaak. Een paar bloemblaadjes kan je hele gerecht al enorm opfleuren. je gasten zullen verbaasd staan, echt waar. 

Het hele jaar eetbare bloemen met goudsbloemen! je kunt de bloemblaadjes van de goudsbloem heel gemakkelijk drogen. Ik leg ze bijvoorbeeld in een zeef die ik af en toe omschud. Vervolgens verzamel ik de bloemblaadjes in een glazen potje en strooi ze ‘s winters over een omelet, de salade of een dessert. Zooo vrolijk, vooral in de winter doen de kleuren van eetbare bloemen het bijzonder goed. Je fleurt er helemaal van op! Deze beeldcolumn is ook gepubliceerd in het superleuke tuinblad Stadstuinieren. 

Vind je dit leuk? Dan is het  het boek Bloemen met smaak  echt wat voor jou. Koop het lekker voor jezelf of geef het cadeau!