Een goudsbloemendiner

Als het hoogzomer is en je zo’n bofkont bent die goudsbloemen in zijn/haar tuin heeft, overweeg dan eens of je een Engelse traditie wilt oppakken: een goudsbloemendiner!

Alle gangen van de maaltijd bevatten in of op het gerecht meer of minder goudsbloemblaadjes. Het is niet  moeilijk; kijk maar op de foto. Ik probeerde alvast een hoofdgerecht uit met goudsbloemblaadjes door de rijst. Eromheen zie je een roerbakgroente schotel met ui, prei, bleekselderij, worteltjes en feta. Goudsbloemen zijn vooral decoratief als je ze in, of op je eten serveert. De smaak is heel zacht en licht-zoetig, waardoor de goudsbloem zowel bij zoete als hartige gerechten past.

SONY DSC

Het menu (maar varieer hier vooral lekker op):

Als voorgerecht kun je soep met goudsbloemen erop serveren; bijvoorbeeld pindasoep. Bij het hoofdgerecht (rijstschotel) geef je je gasten nog een fleurige salade (met goudsbloemblaadjes). Ook de Oost-Indische kers kleurt heel mooi bij dit gerecht en smaakt heerlijk pittig. Als dessert een bolletje ijs, meloen, wat verbrokkelde bastognekoek en goudsbloemblaadjes!

En op tafel natuurlijk vaasjes met goudsbloemen erin, die de gasten dan zelf over hun dessert mogen strooien:-).

Ans Koster FLORAL TOUCH