Een boek over eetbare bloemen!

Natuurboeken-uitgeverij KNNV geeft mijn boek uit over eetbare bloemen. Er komen 50 soorten eetbare bloemen in, 25 recepten en heel veel fleurige foto’s. De eerste mijlpaal: het manuscript is ingeleverd.

Er komen antwoorden op de vragen: ‘Waarom zou je bloemen eten? en: Wat moet je weten voordat je bloemen gaat eten?’ Ook komen er een aantal top 5’s van eetbare bloemen in het boek. Zoals de 5 lekkerste eetbare bloemen voor in de tisane (bloementhee) en de 5 meest succesvolle bloemen voor de beginnende moestuinier. En nog een heleboel leuke en ook spectaculaire top 5’s, die ik nu nog niet verklap.

SONY DSC

 

De recepten zijn meestal eenvoudig en gemakkelijk te maken. Daar hou ik zelf namelijk ook erg van. Bloementaarten, salades en vele fleurige hapjes met eetbare bloemen om je vrienden, familie èn jezelf mee te verrassen.

Eetbare bloemen fleuren je op, en maken elke lunch tot een feestje. Het gaat niet om de kwantiteit maar om de kwaliteit; één madeliefje op de soep maakt het verschil; om het te plukken loop je naar buiten, je ziet een vogel en voelt je verbonden met de natuur. 

De naam van het boek is nog niet bekend; het boek komt in april 2017 in de verkoop.

Anna Koster FLORAL TOUCH