Experiment mislukt


Niks in de koelkast ken je dat? Het is etenstijd en er ligt alleen nog een kwart rode kool in de groentela. Aardappels zijn er altijd wel en er liggen nog visstick in de diepvries. Gelukkig maar, alleen wel saaaaaaai! Maar ja, ik heb wel trek en géén zin om nog naar de winkel te gaan. Dan toch die saaie maaltijd koken en mijn geheime (?) bloementruc toepassen: opfleuren die handel, even de tuin in en met bloemen van het seizoen tover ik er een vrolijke florale touch op. Kleine moeite; even naar buiten lopen en wat eetbare bloemen plukken is heerlijk en super eenvoudig! 

Een bloemen met smaak experiment. Vandaag staat er dus weer eens een experiment op het menu. De bloemen die ik toevallig (toevallig?) in voorraad heb zijn biologische tulpen van de bloemist, primula’s uit de tuin en jawel: ook de eerste sieruitjes staan in bloei; het driekantig look (Allium triquetrum). Ook pluk ik nog wat madeliefjes uit het gras. Door toeval en experiment ontstaan de beste recepten, zeg ik altijd maar. Dit natuurlijk om goed te praten dat ik soms zomaar wat bij elkaar combineer en serveer.

Experiment mislukt:-/ De conclusie van het experiment: het was een fleurig geheel. Het leuke van bloemen op je bord is dat het nooit verveelt. Het is altijd verrassend, vrolijk en fleurig. Zelfs bij mij thuis, waar het misschien al wel heel gewoon is dat er bloemen op de borden liggen, wordt altijd blij verrast gereageerd. Echt heel grappig is dat! De saaie maaltijd van rode kool, aardappeltjes en vissticks zag er heel leuk uit maar qua smaak voegden de tulpen en Primula’s helemaal niks toe!  Toch is het experiment natuurlijk helemaal niet mislukt want dat weten we dan ook weer. De wit-groene uienbloemetjes smaakten overigens heerlijk bij de vissticks. Weten we dat ook weer!

Ben je geïnteresseerd in de vele WEL gelukte experimenten: Bestel de tweede druk van mijn boek Bloemen met Smaak!