Meer bloemen; minder CO2

Een eetbare tuin?
Dat is helemaal niet zo moeilijk. Het hoeft heus niet gelijk een ‘voedselbos’ te zijn. Er zijn zoveel eetbare bloemen- en plantensoorten die heel gemakkelijk zijn in de tuin. Zoals de daglelie, kaasjeskruid, goudsbloemen, Oost-Indische kers en alle soorten (sier)uitjes. Sommige planten komen elk jaar terug op precies dezelfde plek en andere soorten zaaien zichzelf gemakkelijk uit en wandelen zo je tuin door. Zo verrast de natuur je steeds. Welke soorten bloemen eetbaar zijn vind je in ‘Bloemen met smaak’; klik hier voor het inkijkexemplaar.

Jouw tuin draagt bij aan het milieu
Het is natuurlijk heerlijk om zomers een tuin (of balkon) vol met geurende bloemen te hebben. Maar dit is niet voor jou alleen heel lekker: planten en bloemen nemen CO2 op uit de lucht om te groeien en bloeien. Goed voor het milieu dus. Bovendien draag je met bomen, struiken en bloeiende planten bij aan de biodiversiteit. De bij is er blij mee. Dit versterk je nog door vroege- (sleutelbloemen) en late bloeiers (Geranium, Fuchsia) aan je sortiment toe te voegen. Goed bezigggg!

Geef de natuur door aan je (klein)kinderen, buurkinderen en neefjes en nichtjes. Je zult ervan opkijken hoe leuk kinderen het vinden om plantjes te zaaien en te verzorgen. En daarna ervan snoepen bij het eten: het allerleukste en allerlekkerste. Maak gezellige kleine klusjes van het tuinieren en vertel er mooie verhalen omheen. Als je een bloemetje hebt geproefd vergeet je dat niet zo gauw meer. Vind je dit leuk? Abonneer je dan op mijn fleurige nieuwsbrief die ik ongeveer 4 x per jaar verstuur.