Vies is lekker!

Floral-Touch-Nieuws-09Mijn hersenpan zit vol met serotine. Het gelukshormoon. Dat komt doordat ik in de tuin heb gewerkt. Lekker voelt dat. Ken je dat ook? Naast het tevreden gevoel dat je een stukje tuin hebt opgeknapt gebeurt er het een en ander in die chemische fabriek die je hersens zijn. Ik zal even uitleggen hoe dat zit.

In de grond zit de bacterie Mycobacterium vaccae. Je ademt deze in als je in de tuin werkt. De bacterie stimuleert de aanmaak van serotine. Onderzoek heeft uitgewezen dat je stemming hierdoor verbetert, angsten verminderen en de muizen die het onderzoek ondergingen werden ook minder snel zenuwachtig. Heb je geen tuin? Begin een groentetuin op je balkon of maak een lange wandeling in de natuur. Dat geeft hetzelfde effect en dan hou je je handen mooi schoon. Ook wel weer lekker!

Vind je dit leuke informatie? Het boek Bloemen met smaak staat vol met dit soort weetjes over de natuur. Vooral natuurlijk over de fleurige eetbare natuur; de bloemen met smaak. Heerlijk om te lezen en vooral ook om uit te proberen. Heb je het boek al? Geef het dan ook eens cadeau. Of beter nog: ga het boek zelf in je winkel of webshop verkopen; dat kan natuurlijk ook (als je een bedrijf bent)! Zo maken we samen de wereld steeds een beetje mooier.

Goed idee: klik hier om meteen te bestellen!