Nee, niet doen! Niet de O-I-kers op de composthoop gooien!

Heb je ook zoveel Oost-Indische kers in de tuin?
Afgelopen zomer heeft de Oost-Indische kers het heel goed gedaan. Een zakje gemengde zaden leverde veel variatie met geweldige ranken die het kastanjehouten hekje om mijn eetbare-bloemen-laboratorium prachtig begroeide.Veel blad en veel bloemen in mooie gele en oranje tinten. Zo mooi! Nu de herfst in aantocht is zijn er mensen die rigoureus gaan opruimen en de planten op de composthoop smijten. Doe dit niet!

Want dat is je reinste voedselverspilling!
Dat de bloemen eetbaar zijn wist je misschien al. Ik schreef hier natuurlijk ook al over in mijn boek ‘Bloemen met smaak’; klik hier voor het inkijkexemplaar. Ook de bladeren, bloemknopjes en ja, ook de verse zaden van de Oost-Indische kers zijn eetbaar en smaken heerlijk pittig. De zaden plet je met een vijzel om door de dressing van salade te doen.

Recept voor heerlijke pittige pesto van de Oost-Indische kers: pluk een vergiet vol met blaadjes en leg wat mooie topjes en bloemen apart om mee te garneren. Pureer de (gewassen) bladeren met 200 gram feta, een kopje zonnebloemzaden in de blender / keukenmachine en giet er olijfolie bij tot het lekker smeuïg is. Heerlijk om mee te dippen of op een crackertje.Wil je meer tips over eetbare bloemen? Abonneer je op mijn fleurige nieuwsbrief die ik ongeveer 4 x per jaar verstuur.