VOORJAAR

Welke bloemen kun je eten en hoe smaken ze?

Bieslook / Allium Schoenoprasum* bieslooksmaak maar dan fleurig lila!

Bladmosterd ‘Red giant’ / Brassica juncea var. integrifolia* – pittige mosterdsmaak

Bosaardbei / Fragaria vesca – gewoon mooi; geen bijzondere smaak Madeliefje

Dovenetel / Lamium album – gewoon mooi; geen bijzondere smaak

Komkommerkruid; bernagie / Borago officinalis wit of blauw geen bijzondere smaak

Lieve-vrouwe-bedstro / Galium odoratum licht zoetig

Madeliefje / Bellis perennis*gewoon mooi; geen bijzondere smaak

Paardebloem / Taraxacum officinalelicht zoetig / bloembodem en steel niet eten

Pinksterbloem / Cardamine pratensegewoon mooi; geen bijzondere smaak

Sieruitje / Allium triquetrum*heerlijke pittige ui-smaak

Tulp / Tulipa cultivars*licht bittertje; lekker marineren dus

Vlier / Sambucus nigra*hele eigen friszoete smaak; heerlijk in limonade

Wilde rucola -de grote zandkool- Diplotaxis tenuifolia* lekker pittige rucola smaak

*is mijn favoriet door smaak en/of gebruikswaarde

ZOMER

Welke bloemen kun je eten en hoe smaken ze?

Afrikaantjes / Tagetes tenuifolia – kruidige smaak; heerlijk voor bloemen-bonbons

Anjer / Dianthus sp. – licht zoetige smaak

Begonia / Begonia ‘Apple Blossom’ * – fris-zure fruitige appelsmaak

Courgette / Cucumis sativus* – zachte courgette smaak

Cosmea / Cosmos bipinnatus – gewoon mooi; geen bijzondere smaak

Dropplant, anijsplant / Agastache foeniculum – heerlijke dropachtige smaak

Eendagslelie / Hemerocalles sp. en cultivars* – fantastische zoete smaak

Goudsbloem / Calendula officinalis – gewoon mooi; geen bijzondere smaak

Groot kaasjeskruid / Malva sylvestris – gewoon mooi; geen bijzondere smaak

Hartlelie / Hosta cultivars* – heerlijk zoet, bijna als een snoepje

Kamille / Matricaria cecutita – hele eigen smaak (zoals de geur)

Klaproos / Papaver rhoeas – gewoon mooi; geen bijzondere smaak

Korenbloem / Centarea cyanus – allemachtig prachtig maar smaakt nergens naar

Koriander / Coriandrum sativum – precies zoals het blad

Lavendel / Lavendula angustifolia* – sterke smaak, moet je even aan wennen

Leeuwenbekje / Anthirrhinum majus – kruidige peperige smaak

Oost-Indische kers / Tropaeolum majus* – sterke radijssmaak; per bloemblaadje eten

Pioenroos / Paeonia officinalis – licht bittertje; lekker marineren dus

Pompoen / Cucurbita* – zachte pompoensmaak

Roos / Rosa cultivarsrozensmaak (afhankelijk van de soort)

Rucola / Eruca sativa* – heerlijke pittige rucola smaak

Springbalsemien / Impatiens glandulifera – kruidig (zaden smaken nootachtig)

Stokroos / Alcea rosea – licht bittertje; lekker marineren dus

Teunisbloem / Oenothera biennis – wat een verrassing: heerlijk zoet

Vijg / Ficus carica* (biologisch gezien een bloem!) – verrukkelijk! vooral vers vd boom

Valeriaan / Valeriana officinales – gewoon mooi; geen smaak dus lekker marineren

Vlambloem / Phlox paniculata – licht zoetig

Zeepkruid / Saponaria officinalis – licht zoetig met klein bittertje

*is mijn favoriet door smaak en/of gebruikswaarde

HERFST

Welke bloemen kun je eten en hoe smaken ze?

Chrysant, ganzebloem / Chrysanthemum carinatum – heel mooi , beetje bitter=lekker als je ervan houdt :-/

Dahlia / Dahlia cultivars – licht bittertje; lekker marineren dus

Kaasjeskruid / Malva moschata – licht bittertje; lekker marineren dus

Zonnebloem / Helianthus annuus* – licht zoetig

*is mijn favoriet door smaak en/of gebruikswaarde

WINTER

Welke bloemen kun je eten en hoe smaken ze?

Winterbloemen buiten plukken of bestellen bij gespecialiseerde bloemen- / groentewinkel

ABC kruid/ Spilanthes oleracea (Senchuan)* – heel heftig electrisch effect; voorzichtig dus!

Jasmijn / Jasminum sambac* – zoetige smaak

Orchidee/ Dendrobium ‘Karma’ * – licht bittertje; onderdompelen in drank!

Roosmarijn / Rosmarinus officinalis* – heerlijke pittige roosmarijn smaak

Viooltje / Viola tricolor cultivars* – fluwelig zacht en lichtzoet op de tong

*is mijn favoriet door smaak en/of gebruikswaarde

© Copyright - Floral Touch - Website: JoStudio