Welke bloemen kun je eten en hoe smaken ze?

Bieslook / Allium Schoenoprasum* bieslooksmaak maar dan fleurig lila!

Bladmosterd ‘Red giant’ / Brassica juncea var. integrifolia* – pittige mosterdsmaak

Bosaardbei / Fragaria vesca – gewoon mooi; geen bijzondere smaak Madeliefje

Dovenetel / Lamium album – gewoon mooi; geen bijzondere smaak

Komkommerkruid; bernagie / Borago officinalis wit of blauw geen bijzondere smaak

Lieve-vrouwe-bedstro / Galium odoratum licht zoetig

Madeliefje / Bellis perennis*gewoon mooi; geen bijzondere smaak

Paardebloem / Taraxacum officinalelicht zoetig / bloembodem en steel niet eten

Pinksterbloem / Cardamine pratensegewoon mooi; geen bijzondere smaak

Sieruitje / Allium triquetrum*heerlijke pittige ui-smaak

Tulp / Tulipa cultivars*licht bittertje; lekker marineren dus

Vlier / Sambucus nigra*hele eigen friszoete smaak; heerlijk in limonade

Wilde rucola -de grote zandkool- Diplotaxis tenuifolia* lekker pittige rucola smaak

*is mijn favoriet door smaak en/of gebruikswaarde