Welke bloemen kun je eten en hoe smaken ze?
Bieslook / Allium Schoenoprasum* – bieslooksmaak maar dan fleurig lila!
Bladmosterd ‘Red giant’ / Brassica juncea var. integrifolia* – pittige mosterdsmaak
Bosaardbei / Fragaria vesca – gewoon mooi; geen bijzondere smaak Madeliefje
Dovenetel / Lamium album – gewoon mooi; geen bijzondere smaak
Komkommerkruid; bernagie / Borago officinalis wit of blauw – geen bijzondere smaak
Lieve-vrouwe-bedstro / Galium odoratum – licht zoetig
Madeliefje / Bellis perennis* – gewoon mooi; geen bijzondere smaak
Paardebloem / Taraxacum officinale – licht zoetig / bloembodem en steel niet eten
Pinksterbloem / Cardamine pratense – gewoon mooi; geen bijzondere smaak
Sieruitje / Allium triquetrum* – heerlijke pittige ui-smaak
Tulp / Tulipa cultivars* – licht bittertje; lekker marineren dus
Vlier / Sambucus nigra* – hele eigen friszoete smaak; heerlijk in limonade
Wilde rucola -de grote zandkool- Diplotaxis tenuifolia* – lekker pittige rucola smaak
*is mijn favoriet door smaak en/of gebruikswaarde