Expert eetbare bloemen

Het genieten van eetbare natuur en in het bijzonder eetbare bloemen, deel ik graag met anderen. Iets plukken en proeven geeft een extra dimensie. Voor mij is het is een manier van leven; duurzaam want biologisch.

Missie

Schooljuf ben ik en blijf ik de rest van mijn leven. Wie het maar wil horen, vertel ik over eetbare bloemen. Genieten van die mooie natuur als een manier van leven. Zodat we met zijn allen beter op de natuur gaan passen, de biodiversiteit gaan verbeteren en duurzaamheid gaan bevorderen. Want: wij hebben de natuur nodig, de natuur heeft ons niet nodig!

Mijn missie is om  zoveel mogelijk mensen te verbinden met de natuur. Ikzelf richt me op professionals en B2B in de groene- & bloemenbranche / natuur / voeding & gezondheid (ook in het Engels). 

Internationaal & onderwijs

In 1980 stap ik in de bloemenwereld en behaal alle diploma’s die er zijn. Tijdens mijn opleiding en ook later nog win ik verschillende prijzen bij bloemschikwedstrijden. Mede hierdoor geef ik regelmatig Europese bloemschik-les in Japan en zelfs mijn 2 kinderen werken in 2005 mee aan bruidsshows in Tokyo en Kyoto. Bij het Clusius College (nu Vonk) geef ik mijn kennis en enthousiasme door en organiseer ik internationale  uitwisselingen voor studenten. Als Europees jurylid voor professionele bloemschikwedstrijden reis ik in 2004 naar Moskou en in 2015 naar Slovenië om hun nationale kampioenschap voor professionals te jureren. Sinds 2010 ben ik projectleider bij Vonk.

Waar ik de eetbare bloemen ontdekte

In 1990 kom ik voor het eerst in aanraking met eetbare bloemen in een diner. Dit is in Tokyo als afsluiting van een bloemschikcursus. Zo stijlvol. Bloemschikken op een bord; schikken met smaak. Mijn interesse is gewekt en het experimenteren vangt aan. Vanaf 2010 geef ik professionele presentaties, workshops en proeverijen met en over eetbare bloemen.

Bloemen met Smaak

Al mijn internationale ervaringen, de vele jaren bloemschik-onderwijs, de liefde voor de natuur en het experiment met eetbare bloemen hebben mij gemaakt tot een bloemenconnaisseur. Collega’s, vrienden en klanten beschrijven mij als enthousiast, opgewekt, creatief, structureel, betrouwbaar en altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Sinds het verschijnen van mijn boek ‘Bloemen met smaak’ in april 2017 noem ik mezelf Anna (in plaats van Ans).

Beeldcolumns

Steeds ben ik op zoek naar manieren om mijn verhalen over de eetbare natuur te vertellen. Sinds enkele jaren maak ik fleurige beeldcolumns met een educatief karakter: aquarellen met daarbij echte bloemen en informatie over de soorten en de eetbaarheid. Ik publiceer deze beeldcolumns op deze site bij het nieuws en in de social media. Interesse in mijn informatieve beeldcolumns voor uw bedrijf of organisatie? Mail of bel mij!

Artikelen en columns

Geïnteresseerd in een artikel of column over eetbare bloemen / eetbare natuur voor uw tijdschrift of vakblad? Ik schrijf het graag.  Van 2014 – 2016 schreef ik columns voor Bloem & Blad (vakblad voor de bloemenbranche) en sinds 2018 ben ik vaste columnist voor het tuinmagazine Stadstuinieren. Ik publiceer ze (later) ook bij het nieuws op deze website.

Vork (platform voor de voedselketen) publiceerde  ‘Bloemen op je bord’

Bloem & Blad publiceerde diverse artikelen, interviews en mijn columns 

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?