De dahlia is de kilo-knaller onder de eetbare bloemen! De smaak van de dahlia (Dahlia) is lichtvoetig en de bloemblaadjes zijn ietsjes knapperig zoals witlof. Qua smaak is een dahlia een allemansvriend maar elke dahlia smaakt ietsjes anders dus ik zou altijd even voorproeven!

Koop altijd biologisch geteelde (of zonder gif gegroeide) dahlia’s. Dus biologische knollen of biologische planten want dat is ook beter voor de bijen. Plant ook wat enkelbloemige soorten want dan is er ook nectar te snoepen voor de insecten in jouw tuin: beter voor de biodiversteit! Als je dahlia’s als snijbloem in een bloemenwinkel koopt, vraag dan ook om biologisch want die worden zomers ook geteeld. We hebben als consumenten meer macht dan je denkt; het begint met een vraag!

Serveer de bloemblaadjes op je taarten, soepen, borrelhapjes, desserts en natuuuuuurlijk op je salades voor een wolk van kleur op je eten, over je dag en over je leven :-).

Vind je dit leuk? Dan is mijn boek Bloemen met smaak  echt wat voor jou! Hier staan heel veel bloemsoorten in beschreven. Er is zelfs een dahlia top 5 opgenomen in het boek, voor de lekkerste soorten. Koop het voor jezelf of geef het cadeau aan iemand die van natuur, gezelligheid en lekker eten houdt. Je krijgt er GRATIS een startpakketje Bloemen met SMAAK bij zodat je de rest van je leven eetbare bloemen in je tuin of op je balkon kunt kweken.

Deze beeldcolumn is ook gepubliceerd in het kwartaalblad Stadstuinieren. Het allerleukste tuinblad en echt niet alleen voor stadslui:-). Voor meer Stadstuinieren klik je hier.