BinnensteBuiten

Alain Caron van BinnensteBuiten op bezoek in mijn tuin
Praten over eetbare bloemen vind ik heerlijk. En helemaal als het met een geïnteresseerde topkok is. Daarom was ik erg opgetogen dat chef Alain Caron op bezoek kwam in mijn eetbare-bloemen-laboratorium. Hij wilde alle bloemen proeven die hij nog niet kende zoals de lelie, de stokroos en dropplant. En ik wilde weten waar hij deze bloemen mee zou combineren, als chef. De lelie zou hij combineren met witlof!

De bloementrip, dat wilde Alain wel proberen
Het abc-kruid is het heftigste bloemetje dat ik ken en ik geef mensen altijd een kwartje om dit te ervaren. Dat noem ik de bloementrip. En als je dan nog meer wilt kun je een heel bloemetje opeten. Dat is dan 4 x zo heftig en heet het organoleptische- of ook wel bloemenorgasme:-). Alain wilde alles meemaken dus ook het bloemenorgasme. Misschien was het wat snel achter elkaar? Want hij reageert nogal … nou ja …. hoe zal ik het noemen…. je gaat het binnenkort zien op TV.

Fleurige bietensalade met perzik. Nadat Alain weer een beetje is bijgekomen maakte hij een gerecht met het boeket eetbare bloemen dat ik voor hem uit de tuin plukte. Hij had rode en gele gekookte bietjes bij zich, een verse perzik en drie heerlijke dressings & olie. Allebei maakten we een bord op met bloemen waarbij ik het op de boerenmanier deed en van Alain leerde hoe het veel mooier en verfijnder kan. Bloemschikken op je bord maar dan als een chef! Ben je nieuwsgierig hoe ze bij mij zijn terechtgekomen? Ik heb ze gewoon zelf een mailtje gestuurd! Kijk op11 september om 18.45 uur naar de uitzending van BinnensteBuiten op NPO 2